Via een raakmikkende  El Mokthari, 13ptn in het eerste kwart, nam Mercurius onmiddellijk de wedstrijd in handen. (18-22) Wouter Hannes en Van Heeswijck scoorden sporadisch tegen en konden niet verhinderen dat bij de rust de bezoekers 12 punten voor stonden. (34 – 46)

In het derde kwart vlogen de eerste shots binnen en de thuisploeg, en HBBC voortgestuwd door zijn supporters, kreeg vertrouwen. Via 50-53 (5min) kwamen ze met nog 3 minuten te spelen gelijk (55-55). En met een 31 -14 namen ze de leiding over. 65 – 60. Shotpercentage in dit kwart 12/18 waaronder 6 driepunters. (Daan 1x, Thomas 2x, Ruben 2x en Wouter 1x)

De bezoekers die nog een overwinning nodig hadden om in landelijke te blijven, probeerden de wedstrijd nog te doen kantelen, maar een secure Koen Dirickx  (8/11) gedurende de ganse wedstrijd en Thomas Craane die telkenmale foutief gestopt werd en 10/12 vrijworpen lukte, zorgden er samen met de rest van de ploeg voor dat de punten in Herentals blijven. En verdiend, daar was iedereen het over eens .

Was de aanwezigheid van een echt frietkraam de reden van het goede spel, we zullen het nooit weten.